Welkom


Gehoord, gezien en begrepen worden...

Willen we dat niet allemaal?

Als ouder loopt iedereen wel eens tegen vraagstukken en moeilijkheden aan wanneer het gaat om het gedrag van je kind. Van verlegenheid tot boosheid, van terugval tot ontwikkeling... Maar ook kan je als ouder aanlopen tegen je eigen blokkades. Van je eigen boosheid niet in de hand hebben tot het geen 'nee' durven zeggen tegen je kind, etc. Heb jij vragen waar je het antwoord niet op weet en ben je benieuwd of ik jou en je gezin hierbij kan helpen? Kijk dan gerust eens rond op deze website en voel je vrij om contact met me op te nemen.

Mijn naam is Ymke Tijhuis. Getrouwd met Henrico en samen de ouders van onze prachtige dochter.

In 2012 ben ik afgestudeerd als maatschappelijk werker, waarna ik een aantal jaren in de gehandicaptenzorg heb gewerkt. Hoewel ik daar veel heb geleerd en het naar mijn zin heb gehad, heb ik na een moeilijke periode moeten concluderen dat mijn hart daar niet lag.

Ik besefte dat mijn hart ligt bij opgroeiende kinderen en jongeren en bij hun ouders, die allen met zoveel vragen rondlopen en het soms even niet meer weten. Ik wil hen helpen om hun plekje weer te vinden thuis, op school, bij vrienden. Maar vooral wil ik gezinnen helpen om weer in contact te komen met elkaar, echt verbonden te zijn.

Daarom ben ik coach geworden. Naast mijn eigen praktijk voor kinder-, jongeren- en oudercoaching, ben ik ook werkzaam binnen een organisatie die gespecialiseerd is in autisme. Hier begeleid en coach ik (jong)volwassenen die op zoek zijn naar hun plek in deze maatschappij.

 

Als coach voor gezinnen werk ik graag samen met kinderen en hun ouders om op zoek te gaan naar wie zij diep van binnen zijn en waarom ze tegen bepaalde obstakels aanlopen. Ik vind het belangrijk dat jij als ouder, maar ook je kinderen, zichzelf gaan (h)erkennen in wie zij zijn en weten en voelen dat dit oké is. Ik wil graag dat ieder kind, iedere jongere en ook iedere volwassene zichzelf kan zijn.

Om dit te kunnen doen heb ik zelf de nodige obstakels moeten overwinnen, maar dat maakt mij de vrouw die ik vandaag ben: een lieve, moedige vrouw die vol passie en goede moed voor jou aan de slag gaat!


Niet te hoeven voldoen aan de verwachtingen van anderen, maar je eigen leven leiden. En daar gelukkig mee mogen zijn. Hoe mooi is het dat je kinderen, jongeren en hun ouders mag helpen om bewust te worden van hun kunnen, van hun talenten en hun kwaliteiten. Deze zetten je in je kracht en op je eigen pad. Daar wil ik graag bij helpen.

En weet: hulp vragen is een kracht! Hulp helpt je vooruit!

Moeder en dochter (12)                              

D; Ymke is zeker een aanrader voor

kinderen die dit hard nodig hebben.

Ze is heel aardig en helpt je heel goed.

Ik heb geleerd dat ik gewoon mezelf

mag zijn en blijven.

M; Het was fijn voor haar om hier

te mogen komen. Je bent een goede

coach en geeft kinderen de tijd en

vertrouwen.

Ook ik heb geleerd hoe ik om kan gaan

met bepaalde emoties van mezelf

en die van mijn kinderen.

Wessel (13)

 

Ik heb geleerd hoe ik om moet gaan met mensen die vervelend doen tegen mij.

Door jou heb ik dingen durven zeggen waar ik het eigenlijk niet over wilde hebben, maar het voelde fijn toen ik het bij je kwijt kon.

 

Ik vond het vooral leuk om met je te schilderen, dus dat moet je vooral blijven doen.

Erika (36)

 

Ymke heeft mij en mijn zoon veel geleerd over zijn emoties en hoe hij hier mee om kan gaan. Hij is een stuk rustiger geworden en we hebben fijne gesprekken samen. Eerder hadden we vooral snel ruzie.

Ymke heeft hem geleerd wat hooggevoeligheid is en hoe hij hier mee om kan gaan. Ik merk dat ik zelf ook veel heb aan de oefeningen.


YmkeCoacht/Felicitas Kindercoaching

7591 Denekamp

 

06 15 24 33 84

ymke@felicitaskindercoaching.nl