Blog

 

Tips voor ouders van gamende kinderen

Fortnite. veel kinderen spelen het, maar weten we eigenlijk wel wat ze precies spelen? En wat het effect van (online)gamen op een kind kan zijn? Wat vinden wij volwassenen er eigenlijk van dat onze kinderen gamen?

 

Let wel; deze blog gaat over alle games, niet alleen over Fortnite.

2019

Hiep hiep hoera

Felicitas Kindercoaching werd op 1 augustus alweer 2 jaar! En stiekem voelde ik me weer even een klein kind dat jarig is; de gezonde spanning voor het onbekende wat komen gaat.

Nou heb ik er op deze dag geen openbare aandacht aan besteed. Het is zomervakantie, mensen hebben andere dingen aan hun hoofd. Maar mijn vriend en ik hebben er wel even bij stil gestaan en lief als onze vrienden zijn, deden zij een toost met ons mee.

Een intiem momentje voor mezelf, waar anderen niet zoveel bij voelden. Maar wat voelde ik mij bijzonder trots op Felicitas Kindercoaching en daarmee op mezelf! Want ik bèn Felicitas Kindercoaching.


    

Gevoelens, enzo

Ik word de laatste tijd geregeld benaderd door ouders die zich zorgen maken om hun kind. Een ouder zal dat altijd doen, maar in sommige gevallen gaan die zorgen iets verder dan de 'normale' zorgen, omdat hun kind zich bijvoorbeeld 'anders' is gaan gedragen.

'Mijn kind is de laatste tijd zo gespannen en explosief als hij thuis is. Op school gaat het goed volgens de leerkracht, maar thuis maakt hij ruzie met zijn broertje en zusje. Er valt dan ook niet tegen hem te praten en hij kan zijn rust niet vinden. Hij kan dan niet vertellen wat er aan de hand is. ik wil hem zo graag helpen maar ik weet niet hoe.'

 

'Mijn dochter gaat de laatste tijd met veel buikpijn en hoofdpijn naar school. Ze vindt het er niet leuk. Ze wordt buitengesloten van activiteiten en de kinderen negeren haar. Ik zou zo graag willen dat ze met plezier naar school gaat en dat ze zich goed voelt over zichzelf.'

 

Pesten

'Ik werd met buikpijn wakker vanochtend. Het weekend is weer voorbij en ik moet weer naar school. Ik wil niet. Maar mama gelooft niet dat ik echt buikpijn heb en stuurt me toch. "Als het dan echt niet gaat", zegt ze, "kan je eerder naar huis". Ik krijg mijn boterham niet op, mijn hele lichaam protesteert. Wanneer ik naar school loop word ik ingehaald door een groepje kinderen uit mijn klas. "Daar loopt het varkentje weer!" hoor ik ze roepen.'


 

Tips voor de herfstvakantie

Je kunt er al een tijdje niet meer omheen, ondanks het prachtige weer van de afgelopen dagen is het toch echt herfst.

De natuur maakt zich langzaam klaar voor de winter. Bladeren verkleuren en vallen, overal zie je paddenstoelen en vind je eikels en kastanjes.

 

Ook de herfstvakantie is in zicht.

Daarom deel ik een paar leuke tips met jullie om zowel binnen als buiten lekker aan de slag te gaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe ga je als ouder om met stress en wat leer je onbewust je kind

Kinderen nemen gedrag over van hun ouders.

Ups en downs, ouders geven het voorbeeld van omgaan met allerlei situaties.

Als jij van jezelf vindt dat je niet mag huilen in het bijzijn van anderen, leer je je kind dat hij/zij de gevoelens ook niet mag uiten in het bijzijn van anderen.

Dit geldt ook voor omgaan met stress. Een kind ontgaat niets. De ouder die gefrustreerd raakt omdat de Ikea-kast niet in elkaar wil en vanuit deze frustratie gooit met een onderdeel van de kast of de ouder op de weg die kwaad wordt omdat de bestuurder voor hem plots op de rem trapt. 

Dit zijn voorbeelden van ongezonde manieren van omgaan met stress. Het gaat om boosheid, beschuldigingen, schreeuwen, vloeken, enz.

Onbewust leren we onze kinderen om hetzelfde te doen.


YmkeCoacht/Felicitas Kindercoaching

7591 Denekamp

 

06 15 24 33 84

ymke@felicitaskindercoaching.nl