Felicitas


Waarom Felicitas?

Felicitas was een Romeinse godin.

Zij stond voor vruchtbaarheid, succes en voor het geluk; zowel het gelukkig zijn, als geluk hebben.

Tegenwoordig is het zowel een Latijnse als Spaanse meisjesnaam, waar het de betekenis draagt van voortvarend, met vreugde en voorspoed.

 

Voor mij allemaal woorden die ik graag mee wil geven aan kinderen, jongeren en hun ouders. Vruchtbaarheid in de zin van alles wat maar bij ze mag groeien en bloeien, succes en geluk in het leven en in dat wat op hun pad komt. Ik wens ze voortvarendheid in de zin van vooruitgang en stappen zetten. En dat zij dit alles mogen doen met vreugde, blijdschap en voorspoed.

 

Het woord 'gefeliciteerd' is afgeleid van Felicitas. Eigenlijk wens je dus iemand heel veel moois toe op hun verjaardag.

 

Het logo is ontstaan vanuit de betekenis van Felicitas.

Het is een samenvoeging van al deze woorden, maar dan met nog een paar sterke aanvullingen erbij.

De oranje libelle

De libelle staat voor veranderen en dromen. Maar ook niet onbelangrijk staat ze voor kracht, moed, vrede, welvaart, harmonie en zuiverheid. De kleur oranje vult dit alles aan met vrolijkheid, warmte, zelfvertrouwen, gezelligheid, plezier, aandacht, beweging en optimisme.

 

Het groene klavertje vier

Het klavertje vier staat voor geluk en in combinatie met groen mag het ook nog eens staan voor blijdschap, liefde, genezing, leven, hoop, vrede, motivatie, rust en kracht.

 

Het gouden hoefijzer

Het hoefijzer staat voor bescherming en geluk. De kleur goud vult dit aan met rust, succes, bescherming en het verwezenlijken van dromen.

 

De gele roos

De gele roos staat symbool voor energie, kracht, vreugde, optimisme, stralen, groei, koesteren, vrolijkheid, warmte, zon&lente, vergeven, vriendschap en verbondenheid.

YmkeCoacht/Felicitas Kindercoaching

7591 Denekamp

 

06 15 24 33 84

ymke@felicitaskindercoaching.nl