Visie en missie


In mijn ogen draait Kindercoaching om het gezin; om harmonie, balans, plezier, begrip, een luisterend oor en elkaar echt zien.

Dat kinderen en ouders zichzelf kunnen en durven zijn en hun plek in het gezin durven in te nemen. Ik hoop op bewustwording; waarom gebeurt wat er gebeurt? Waarom loop ik telkens tegen dezelfde vraagstukken aan?

 

Kindercoaching draait in dit opzicht dus niet alleen om het kind dat bepaald gedrag laat zien of dat tegen moeilijkheden aan loopt. Het gaat ook om de ouders. Kinderen (zeker jonge kinderen) spiegelen de ouders. Ik kan het kind handvatten, tips en tricks geven om de eigen talenten, kwaliteiten en eigenschappen te ontdekken en te ontwikkelen. Om kinderen te laten groeien en bloeien en daarmee in hun eigen kracht te zetten. Kinderen zijn slimme, wijze personen met een unieke, eigen kijk. Ik begeleid het kind daarom een stukje, maar ik ga daarbij uit van de eigen kracht van het kind.

Maar ook de ouders zijn belangrijk; wat spiegelt het kind? Wat wil dit jou vertellen? Tegen welke overtuigingen, negatieve gedachten of vraagstukken loop jij aan? Welke inzichten ontstaan er en wat is er nodig om verder te kunnen? Dit om ook jou als ouder te laten ontwikkelen zodat ook jij jezelf kunt zijn en in je eigen kracht kunt staan.

 

Ieder kind en iedere ouder is uniek en prachtig op zijn manier. Dat betekent dat een coachingstraject wordt afgestemd op jou en/of je kind. Telkens voel ik in wat er nodig is. Samen gaan we op zoek naar inzichten en antwoorden waarmee we aan de slag kunnen. Het kan betekenen dat jij en je kind beiden gecoacht worden, maar ook dat alleen het kind of alleen jij gecoacht wordt.

Als kindercoach begeleid ik jullie en loop ik een stukje mee op jullie pad, om jullie voldoende inzichten en handvatten te geven om zelf weer verder te kunnen. Om begrip voor elkaar te hebben en door dit begrip meer rust te vinden met elkaar binnen het gezin.

YmkeCoacht/Felicitas Kindercoaching

7591 Denekamp

 

06 15 24 33 84

ymke@felicitaskindercoaching.nl